torstai 20. tammikuuta 2011

Hatusta se taas lähti

Nimittäin puvun ideointi ystäviemme häihin viime kesän lopulla. Löysin tuon hatun pihakirppikseltä eurolla tai kahdella ja aloin sen ympärille ideoimaan asua. Ensin olisin halunnut harmaan silkkipuvun, sitten kävin vintageliikkeissä etsimässä vanhaa ja vaaleanpunaista. Mutta Fida-kirppikseltä löytyi H&M:n suorastaan muovinen (ällöä) mekko. Oon, by the way, monta kertaa miettiny, että voiko kirppikseltä ostaa moraalittomia H&M-vaatteita?! Kyseiseen liikkeeseen en mene, mutta monesti etenkin pikkutytölle olen löytänyt tuon vaateketjun tuotteita. No, säästin aikaa, kun en alkanut alusta asti pukua värkkäämään, vaan tein tuohon polyester-plyamidi -hirmuun uuden helman.



Keräsin kaikki vanhan roosan sävyiset kankaani ja keräilin niistä uuden helman: siinä on ainakin makkarimme verhokangasta, vuorisilkkiä, sitä häämekkoverhoa ja muita löytöpaloja kaapista. Koska kankaat olivat melko läpikuultavia, laitoin tyllin ja helman väliin vielä pitsipöytäliinaa, joka kuultaa kivasti läpi.




Aaltosen kenkätehtaan avokkaat (vaan Tarja Halonen käyttää nykypäivänä avokkaita) on aikaisempi löytö. Vaaleanpunaiseen laukkuuni liimasin kuumaliimalla palan pitsiä ja menoks! Hattu on muuten tänä päivänä hieman kärsinyt, koska unohdin sen puoleksi vuodeksi mieheni pakettiautoon:(

Ei kommentteja: